Amethist

Vandaag heb ik een begin gemaakt voor een vernieuwd altaar met in het midden een mooie grote amethist, ook staat er nog een klein amethistenboompje naast (zo schattig en van mijn zus gekregen (mooie herinnering :D). Een amethist omdat ik het een supermooie steen vind maar tevens is het ook de steen die bij mijn sterrenbeeld past (Vissen). Dit vond ik gelijk een mooie gelegenheid om wat op te schrijven over deze mooie edelsteen.

Amethist is familie van de bergkristal. De amethist dankt zijn prachtige kleur voornamelijk aan sporen ijzer, titaan en mangaan en een beetje radioactiviteit. In het zonlicht vervalt de radioactiviteit en kan de amethist verbleken. Amethist kent een lange geschiedenis. Al eeuwen is het een geliefkoosde sier- en heelsteen.

Het kristal werd gevonden in de piramides van het oude Egypte en in graven van Etrusken en Romeinen. Grieken en Romeinen gebruikten de amethist als amulet om zich te beschermen tegen dronkenschap, verslaving en hoofdpijn door overmatig wijn drinken. Katers werden ook met de amethist bestreden. Soms door het dragen of opleggen van de steen, soms door het innemen van verpulverde amethist.
Plinius de Oudere, een Romeinse schrijver/wetenschapper (23-79) schreef al over de helende krachten van stenen. Hij roemde het gebruik van amethist bij het drinken van wijn. Dronkenschap zou voorkomen worden door een amethist onder de tong of in de wangzak te stoppen. Amethist zou bovendien beschermen tegen het boze oog en hekserij, mits er een zon en maan in de steen gegraveerd stond.

Amethist hoort bij het 7e chakra, het kruinchakra en is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Als natuurlijk kalmerend middel blokkeert Amethist negatieve energieën in de omgeving. Zijn sereniteit bevordert hoge bewustzijnstoestanden en meditatie. Amethist heeft grote genezende en reinigende krachten en bevordert spiritueel bewustzijn. Vroeger werd het gedragen om dronkenschap te voorkomen vanwege zijn ontnuchterende effect. Het overwint verslavingen en alle mogelijke blokkades.

Amethist kalmeert of stimuleert de geest. Amethist is een uitstekende steen voor meditatie en stimuleert het derde oog. Bij meditatie, wendt het gedachten af van het wereldse naar rust en dieper inzicht. Geestelijk zorgt het voor meer concentratie en een betere beheersing van de vaardigheden. Het bevordert de ontwikkeling en uitwerking van nieuwe ideeën en verbindt oorzaak met gevolg.

DSC_0442

Amethist stimuleert de groei van spiritualiteit en intuïtie. Het is de steen van onthechting en wijsheid. Het helpt je zonder oordeel en met compassie te kijken naar jezelf, naar anderen en naar je omgeving. Amethist helpt je het verschil te zien tussen wat echt belangrijk is en wat niet. Amethist maakt wilskrachtig maar niet per se heel actief. Het is dé steen van het loslaten. Negatieve gedragspatronen en gewoontes kun je verbreken door met amethist te mediteren. Tijdens de meditatie helpt de amethist je de stilte in jezelf te vinden.
terugkerende nachtmerries. Amethist stimuleert het geheugen en verbetert de motivatie zodat je beter in staat bent realistische doelen te stellen.
Op een verfijnd niveau zorgt Amethist voor evenwicht en een verbinding tussen de fysieke, geestelijke en emotionele lichamen en verbindt ze vervolgens met het spirituele. Het reinigt de aura, zet negatieve energie om en stimuleert het keel- en kruinchakra. Amethist vermindert ook zenuwachtigheid en stress. Hij helpt de concentratie te verbeteren en helpt negatieve ideeën los te laten.

 

Gepubliceerd door

Amanda

Mijn naam is Amanda en ik ben 43 jaar jong. Bloggen doe ik over zaken met betrekking tot welzijn en spiritualiteit die mij op dat moment bezig houden. Neem ook eens een kijkje op mijn website www.amandala.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *