Spiertesten (kinesiologie)

Ben je goed in contact met je intuïtie en durf je daarop te vertrouwen, dan weet je de ‘juiste’ keuzes meestal wel te maken. In de meest ideale situatie voel je aan wat je nodig hebt. Soms (of vaak) is dat echter lastig, dan kun je gebaat zijn bij een eenvoudig hulpmiddel als de spiertest. Het voordeel van de spiertest is bovendien dat je er niets voor nodig hebt, alleen jezelf. Spiertesten, dé manier om er achter te komen of een gevoel of idee een echte intuïtieve ingeving is of dat het ‘wishful thinking’ is.

Spiertesten is een handige methode om feedback te krijgen van je onbewuste en je intuïtie. De toelichting is dat alles energie is. Wanneer je aan iets moois denkt of iets wat goed voor je is, dan wordt je aura sterker en ook je spieren worden sterker. Dus door spiertesten kun je er achter komen wat goed voor je is, maar ook wat ‘waar’ is. Stel dat je je afvraagt wat je volgende stap moet zijn en je twijfelt of je a of b zal doen. Je spieren kunnen aangeven wat de beste stap is.

Spiertesten met een partner
Een wellicht bekende spiertest is die waarbij je een arm uitsteekt, die iemand anders vervolgens probeert omlaag te drukken. Stel dat je wilt testen of een voedingsmiddel (bijvoorbeeld melk) geschikt voor je is of dat je hier intolerant voor bent, dan houd je met een hand een pak melk vast en de andere arm steek je uit. Iemand anders probeert dan deze arm omlaag te drukken. Gaat dat makkelijk, dan is het middel wat je test ongeschikt, gaat dat juist zwaar, dan is het middel geschikt voor je. Nadeel is dat je hier natuurlijk wel een helper bij nodig hebt.

Spiertesten op jezelf
Nu zijn er methoden om de spiertest alleen uit te voeren, één daarvan is de volgende: Maak met je rechterhand (of linker wanneer je linkshandig bent) een O met duim en wijsvinger. Je gebruikt dan je wijsvinger van linkerhand om je duim en wijsvinger van je rechterhand open te trekken.

o ring test

Test de Test
De vragen moeten zo worden gesteld dat ze alleen met een ja of nee kunnen worden beantwoord. Zorg dat je, voordat je de test doet, bent gegrond en dat je hoofd leeg is.

Voorbeeldvragen
Mijn naam is Amanda (ik test daar ‘sterk’ op, omdat het waar is)
Ik ben een vrouw (ook sterk)
Ik heb kinderen (die heb ik niet, ik test daar zwak op)
Ik heb een partner (niet, dus zwak)
Ik woon in Vlaardingen (waar, dus sterk)
Ik woon in Eindhoven (niet, dus zwak)

Op die manier krijg je er handigheid en vertrouwen in en kun je het daarna gebruiken voor allerhande vragen. De spiertest is een handige methode om feedback te krijgen van je onbewuste of je intuïtie. Energetisch zou je het kunnen uitleggen als dat wanneer je aan iets moois denkt of iets wat goed voor je is, je aura, en daarmee ook je spieren, sterker wordt.

Het gevaar bij spiertesten is, dat je niet meer zelf nadenkt maar dat je kunt gaan leven naar wat er uit de spiertest komt. Blijf daarom goed bij jezelf: voel goed wat je wilt, jij hebt een vrije wil en keus! Een spiertest geeft je een suggestie hoe je iets ook aan kan pakken. Dit kun je uit proberen, als de suggestie echter niet goed voelt doe het dan niet. Wees eerlijk naar jezelf toe: weerstand hebben of iets nu nog niet willen is oké, dat is iets anders dan dat iets écht niet kloppend voelt.

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen of adviezen, mail me gerust.

Warme groet,
Amanda

 

 

Gepubliceerd door

Amanda

Mijn naam is Amanda en ik ben 43 jaar jong. Bloggen doe ik over zaken met betrekking tot welzijn en spiritualiteit die mij op dat moment bezig houden. Neem ook eens een kijkje op mijn website www.amandala.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *